Skolplattformen i gymnasieskolan

I den kommunala gymnasieskolan använder både du och dina lärare tjänsten Skolplattformen. Skolplattformen innehåller verktyg som underlättar planering och lärande.

Inloggning

Välj rätt supportväg

• Är du elev ska du kontakta support för elever.
  • Är du elev och behöver ett nytt lösenord ska du eller din vårdnadshavare kontakta din skola.
  • Är du vårdnadshavare och hjälper ditt barn ska du kontakta support för elever.
  • Är du vårdnadshavare och vill ha hjälp med inloggning eller något annat ärende ska du kontakta support för vårdnadshavare.

Innehåll

Skolplattformen är en gemensam digital plattform för samtliga skolor i Stockholms stad. Startsidan på Skolplattformen är anpassad för dig. Dina lärare och andra på skolan publicerar information där.

Skolplattformens funktioner används olika på olika skolor. Din lärare kan berätta vilka verktyg som ni använder gemensamt.

Startsidan innehåller

• kalender, där du kan se ditt schema och göra egna bokningar
  • Min skola (intern webbplats för respektive skola)
  • teams
  • planering av undervisningen och bedömning av dina kunskapsresultat
  • din närvaro och frånvaro
  • kontaktuppgifter till dina lärare och skolans personal
  • kontaktuppgifter till support
  • användarstöd med supportfilmer och driftsinformation.

Skolplattformens app för vårdnadshavare

För dig som är vårdnadshavare finns Skolplattformen som en app. Du kan få notiser när någon på skolan publicerar information. Bland annat får du en avisering när någon på skolan publicerat en nyhet.

Appen hittar du i App Store eller i Google Play.

Lär dig mer om appen och se vilka aviseringar du kan få.

Support

På Skolplattformens startsida finns ett användarstöd. Där får du veta vilka förändringar och förbättringar som gjorts.

Din lärare eller mentor (handledare) beskriver ert samarbete i Skolplattformen. Det kan skilja sig åt mellan olika lärare och mellan olika skolor. Fråga alltid din lärare först om du har problem i Skolplattformen. Kan inte din lärare hjälpa dig ska du kontakta supporten. Det finns en kontaktväg för elever och en för vårdnadshavare.

Guider och instruktionsfilmer

Guider och instruktionsfilmer om hur du använder Skolplattformen:

Ändra kontaktuppgifter i Mina sidor

I e-tjänsten Mina sidor ändrar du dina kontaktuppgifter för stadens e-tjänster, till exempel Skolplattformen.