Utan plats på gymnasieskolan

Är du mellan 16 och 19 år och saknar plats på gymnasiet? Har du sökt men inte blivit antagen? Du kan få hjälp att börja studera eller arbeta.

Inte antagen?

Har du fått ett antagningsbesked där det står att du inte är antagen till ett program? I första hand kontaktar du studie- och yrkesvägledare på din senaste skola. I andra hand kontaktar du Stockholms stads centrum för vägledning.

Börja studera

Är du utan plats på gymnasiet när höstterminen börjar? Har du hoppat av och vill söka en ny utbildning?

Du som är mellan 16 och 19 år och bor i Stockholms stad träffar studie- och yrkesvägledare och får hjälp med dina val kring studier och yrken. Även du som är nyinflyttad får hjälp. Mejla för att boka ett möte.

E-post: skolslussen@edu.stockholm.se

Nyligen anlänt till Stockholm?

Har du nyligen anlänt till Stockholm och vill ansöka om att studera på gymnasieskolan? Mejla Start Stockholm för att boka ett möte. Där får du studievägledning och stöd för att söka en studieplats.

E-post: start-mottagning@​edu.stockholm.se

Är studier inte aktuellt just nu?

Är det inte aktuellt för dig att studera just nu kan du mejla Stockholms stads kommunala aktivitetsansvar för att boka ett möte. Där får du stöd och vägledning som hjälper dig till sysselsättning.

E-post: 16-19@stockholm.se