Utan plats på gymnasieskolan

Är du mellan 16 och 19 år och saknar plats på gymnasiet? Du kan få hjälp att börja studera eller arbeta.

Inte antagen? Behöver du vägledning?

Har du fått ett antagningsbesked där det står att du inte är antagen till ett program? Vill du få tips och råd ska du kontakta du studie- och yrkesvägledaren på din senaste skola.

Behöver du mer hjälp kan du kontakta Stockholms stads centrum för vägledning.

Börja studera

Är du utan plats på gymnasiet när höstterminen börjar? Har du hoppat av och vill söka en ny utbildning?

Du som är mellan 16 och 19 år och bor i Stockholms stad kan träffa studie- och yrkesvägledare och få hjälp med dina val om studier och yrken. Även du som nyss har flyttat till Stockholm får hjälp.

Nyligen anlänt till Stockholm?

Är du nyanländ och vill studera på gymnasiet? Du kan få studievägledning och stöd av Stockholms stad.

Vill du vänta med gymnasiet?

Är du under 20 år och osäker eller inte känner dig redo för att studera på gymnasiet? Vänd dig till ungdomsverksamheten Aim eller något av stadens jobbtorg. Tillsammans hittar vi en lösning för dig som leder till studier, praktik, jobb eller något annat som känns meningsfullt för dig.