Interiörbild från öppen yta med trappor, korridorer och folk i rörelse.

Kärrtorps gymnasiesärskola

Karlsövägen 9–15

Du får lära dig mycket om administration, handel och varuhantering – både i skolan, på APL och genom att göra studiebesök. Vi arbetar medvetet med din kunskapsutveckling, liksom med din personliga utveckling för att stärka ett livslångt lärande.

Visa alla

Gymnasiesärskola
Skarpnäck

Skolan ligger nära tunnelbanan och har fina omgivningar med närhet till naturen. Vi har en egen idrottshall, musiksal, bildsal och en fin aula. Vi serverar god mat från eget kök. Trivsel och goda relationer är viktigt för oss, och i vår ljushall finns ett bibliotek och ett café där både elever och personal träffas.

Hos oss lär du dig mycket, har roligt och utvecklas tillsammans med andra.

Träffa oss på gymnasiesärskolemässan!

Vi kommer att finnas på Stockholms stads gymnasiesärskolemässa den 30 november klockan 10.00–19.00. Kom och träffa oss där, vi ses!

Stockholms stads gymnasiesärskolemässa

Prova på

Om du vill veta mer om vår skola är du välkommen att hälsa på för att se på lokaler och träffa oss som jobbar här. Kontakta vår expedition så bokar vi in något som passar dig.

Programmet för administration, handel och varuhantering

Gymnasiesärskolans nationella program för administration, handel och varuhantering är en yrkesförberedande utbildning. Du få lära dig det du behöver kunna för att arbeta i butik och på lager och för att kunna utföra enklare administrativa uppgifter. Du kommer också att utveckla din förmåga att kommunicera och möta människor och kunder. Du lär dig både i skolan tillsammans med dina lärare och dina klasskamrater och på din APL ute på företagen. I utbildningen ingår det minst 22 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Lärmiljö

På Kärrtorps gymnasium får du utvecklas i en trygg och stimulerande miljö utifrån dina förutsättningar. Trivsel och goda relationer är viktigt för oss, och i vår ljushall finns ett bibliotek och ett café där både elever och personal träffas. Det kommer att finnas möjlighet att samarbeta med elever och lärare på skolans övriga program för den som vill det.

Vi serverar god mat från eget kök och i skolans ljushall finns ett Café.

Närområdet

Skola för mänskliga rättigheter

Kärrtorps gymnasium är en av Amnestys samarbetsskolor och vi arbetar mycket med mänskliga rättigheter och alla människors lika värde. För att stärka arbetet kring detta ordnar vi gästföreläsningar och temadagar för alla elever på skolan.

Kärrtorps gymnasium

I samma lokaler som Kärrtorps gymnasiesärskola finns Kärrtorps gymnasium.

Kärrtorps gymnasium

Tråg med olika grönsaker serveras i en matsal.
Interiörbild från biblioteket med många hyllor med böcker.
Musikinstrument av olika slag i en lokal och en vit tavla med noter på.
Skolans hall och innergård.

Det är i mötet med andra vi lär oss som mest. Vi får kunskaper och erfarenheter och en tro på vår egen förmåga. Då kan vi vara med och göra skillnad och bidra till ett gott samhälle, både för oss själva och för alla andra.

Pernilla Ericols, rektor

• Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Toalett med plats för eldriven rullstol
  • Bemannad reception
  • Entré och entréhall för rullstolsburen
  • Hörselteknisk utrustning
  • Kontrastmarkering
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning

Det finns en parkeringsplats för dig med nedsatt rörelseförmåga.