Två olika bilder av skolans inne- och utemiljö

Thorildsplans gymnasium

Drottningholmsvägen 82

Thorildsplans gymnasium är en av Stockholms största gymnasieskolor. Vi har ett brett utbud av program och utbildningar. Till oss kommer elever från hela Stockholm, med alla möjliga bakgrunder och framtidsdrömmar.

Kungsholmen

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Hörselteknisk utrustning Hörselteknisk utrustning
  • Kontrastmarkering Kontrastmarkering
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga

Skolan för framtidens samhällsbyggare

På Thorildsplans gymnasium ges en grund för en mängd olika yrken - allt ifrån ekonomer, produktutvecklare och beteendevetare till driftingenjörer, elektriker och arkitekter.

Hos oss får du utrymme att växa, utvecklas och vara kreativ. Målet är att du efter dina år här ska ha en stark och stabil grund att bygga vidare på, så att du kan nå dina mål i livet – vilka de än är.

Vi ligger centralt på Kungsholmen, precis intill Thorildsplans tunnelbanestation, dit du smidigast åker med gröna linjen.

En historisk och innovativ skola

Vi har en anrik historia, och ända sedan 1938 har vi utbildat framtidens samhällsbyggare. Här har några av Sveriges största innovatörer och entreprenörer lagt grunden för sina karriärer.

Thorildsplans gymnasium är utan tvekan en historisk skola – men också modern och framåtsträvande. Vi är noga med att våra lärare ligger i framkant och att deras kunskapsbanker hålls aktuella och uppdaterade enligt det senaste inom respektive område.

Vi uppmuntrar alla våra elever att vara innovativa, kreativa och experimenterande. Då är det viktigt att utbildningen är varierande och vi lär våra elever att se saker ur olika perspektiv. Därför innehåller alla våra program bland annat studiebesök, gästföreläsare och seminarier.

Vi har ett stort kontaktnät – nationellt och internationellt – och alla klasser gör under sin utbildning en studieresa som är specifik för deras program.

Skolan är välutrustad med allt du kan tänkas behöva under dina år här. Vi har till exempel specialsalar för biologi och design, fysiklabb, verkstäder, bildsalar och en egen idrottshall. Under tiden du studerar här får du tillgång till en egen laptop.

En skola med mångfald

Eftersom Thorildsplans gymnasium är så stort finns det människor här med alla tänkbara historier och personligheter. Genom åren har gemenskapen på skolan växt sig stark, och hos oss ska alla känna sig sedda och få utrymme att vara sig själva –oavsett bakgrund, framtidsdrömmar och behov.

Elevhälsa

Vi lägger stor vikt vid att våra elever ska må bra och kunna ta hand om sig själva och varandra. Det är också viktigt att alla får möjlighet att lära utifrån sina förutsättningar.

Vi har ett engagerat och kompetent elevhälsoteam, skolläkare, resurspedagoger och speciallärare för den som behöver extra hjälp.

Våra program

• El och energiprogrammet