S:t Eriks gymnasium

Polhemsgatan 35

S:t Eriks gymnasium är en stor gymnasieskola mitt på Kungsholmen, med goda kommunikationer och nära till allt. Här finns en spännande blandning av både högskoleförberedande program och yrkesprogram där kreativitet och kunskap står i centrum.

Kungsholmen

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga

Hos oss förbereder du dig för högskola genom estetiska programmet, naturvetenskaps- och samhällsvetenskapsprogrammet. Om du vill gå yrkesinriktad utbildning erbjuder vi el- och energi, textil design – skrädderi, frisör, florist och finsnickeri. På S:t Eriks gymnasium finns även introduktionsprogram, riksgymnasium för rörelsehindrade och vuxenutbildning.

Elever från hela Stockholm

Till oss kommer elever från cirka 135 olika grundskolor från hela Stockholmsområdet. Vårt gymnasium speglar det samtida Stockholm som en modern innerstadsskola med ett rikt utbud och stor variation.

Anpassade lokaler

Varje program har sina specialanpassade lokaler. Det kan vara en bildateljé, TV-studio eller laborationssal för kemi. Floristerna har sin egen blomsterbutik, skräddarna sina syateljéér och frisörerna sina salonger.

It som verktyg

Hos S:t Eriks gymnasium har du din egen dator eller läsplatta. Vi jobbar med en digital lärplattform där lärare kan lägga ut uppgifter, planeringar och instruktioner och du som elev kan hämta och skicka in arbeten. Det innebär ett mer flexibelt och effektivare lärande utifrån dina individuella önskemål.

Elevhälsoteam

Vi har egna elevhälsoteam på skolan bestående av studievägledare, skolsköterskor, specialpedagoger, psykolog och kuratorer.

Bibliotek

Vi har ett stort och mycket uppskattat bibliotek. Där kan du förutom att låna böcker även arbeta i lugn och ro.

Skolrestaurang

I vår skolrestaurang serveras kostnadsfri lunch. Vi har, förutom dagens fisk eller kött, även vegetariska rätter och en fin salladsbuffé.

Idrottshall

Mitt på skolgården finns vår idrottshall med tillhörande utomhusplan för basket. Under den varma delen av året utnyttjar vi också idrottsplaner och fina grönområden i skolans närhet för ämnet idrott och hälsa.

Vi utbildar för yrken inom

• automation
  • elteknik och kommunikation
  • finsnickeri
  • florist - blomsterdesign
  • frisör
  • textil design - skrädderi.

Vi förbereder för högskola genom

• estetiska programmets bild och formgivning
  • animation
  • film och regi
  • instrument eller sång
  • musikal
  • musikproduktion
  • teater
  • naturvetenskapsprogrammet
  • samhällsvetenskapsprogrammet inriktning medier, information och kommunikation
  • samhällsvetenskapsprogrammet inriktning samhälle.

Vi har även Språkintroduktion.