Elever i spiraltrappa i skolans bibliotek

S:t Eriks gymnasium

Polhemsgatan 35

På S:t Eriks gymnasium finns en spännande blandning av både högskoleförberedande program och yrkesprogram där kreativitet och kunskap står i centrum.

Kungsholmen

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga

Till S:t Eriks gymnasium kommer elever från cirka 135 olika grundskolor från hela Stockholmsområdet.

Program

På S:t Eriks gymnasium väljer du mellan att läsa ett yrkesprogram, ett introduktionsprogram eller en högskoleförberedande utbildning.

Lokaler

Varje program har sina specialanpassade lokaler. Skolbiblioteket är stort och mycket uppskattat. Där kan du förutom att låna böcker,även arbeta i lugn och ro.

I vår skolrestaurang serveras kostnadsfri lunch. Vi har, förutom dagens fisk eller kött, även vegetariska rätter och en fin salladsbuffé.

Mitt på skolgården finns idrottshallen med tillhörande utomhusplan för basket.

Skolans historia i korthet

S:t Eriks gymnasium var från början Industri- och hantverksskolan i Stockholm. Skolan invigdes hösten 1937. Mellan åren 1971 till 1988 hette skolan Polhemsgymnasiet.