Elever som arbetar med rör.

Refis – Branschskolan för elektriker och VVS-montörer

Lövholmsvägen 2

Hägersten-Älvsjö
Fristående

• Entré och entréhall för rullstolsburen
  • Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning

Utbildningar

• VVS- och fastighetsprogrammet, inriktning VVS.
  • El och energi-programmet, inriktning elteknik.

Om skolan

Rör- och Elentreprenörernas Friskola i Stockholm, Refis, är skolan för dig som är intresserad av ett tekniskt arbete. Du vill ha ett fritt och ansvarsfullt yrke med goda framtidsutsikter. Kurserna som du behöver för att få din högskolebehörighet kan du läsa hos oss som individuella val.

På Refis finns inget vinstintresse. Skolan ägs av Installatörsföretagen (IN) som återinvesterar eventuella vinster i eleverna. Med den nära anknytningen till både el- och VVS-branschen får du inte bara en spännande gymnasieutbildning, utan skapar också goda kontakter ute i arbetslivet.

Hos oss blandar du praktisk och teoretisk utbildning från första skoldagen. Du går på praktik 12 veckor under årskurs 1 och 2. Årskurs 3 är du gymnasial lärling och är ute på praktik tre dagar varje vecka.

Refis är branschcertifierat VVS College från Yrkesnämnden

På VVS- och fastighetsprogrammet får du lära dig installation, service och underhåll av värme- och sanitetssystem, samt gällande installationsregler och bygglagstiftning. Inom inriktningen VVS kan du bland många andra arbeten bli VVS-montör, projektör eller så vidareutbildar du dig till VVS-ingenjör, projektledare eller konstruktör.

Refis är ansluten till ETG College, ett kvalitetssäkrat utbildningskoncept för elprogrammet

Lärlingstiden är inkluderad i gymnasietiden och du får ditt yrkesbevis efter godkänt examensprov vid studenten. Du blir elektriker på tre år istället för fyra och kan direkt anställas som förstaårsmontör. El och energi-programmet ger dig kunskaper i att installera, underhålla och reparera elanläggningar, samt i energi- och miljöfrågor och säkerhet.

Inriktningen elteknik leder till yrken som elektriker inom installation eller eldistribution. Du kan också vidareutbilda dig till projektledare, elkonstruktör eller elingenjör.

Lokaler i toppskick

Refis har lokaler i toppskick i Liljeholmen, centralt i Stockholm. Du tar dig enkelt hit med buss, tunnelbana och tvärbana. Lokalerna är välutrustade och bra anpassade för skolans verksamhet med en verkstad med svetslokal och teorisalar. Stämningen på skolan är trygg och familjär.

Behovet av framtida arbetskraft inom båda branscher är rekordstort. Ta del av en utbildning som leder till jobb! Välkommen till Refis!