P A Fogelströms gymnasium

Stigbergsgatan 26

Vår skola genomsyras av struktur, tydlighet och arbetsro. Detta i kombination med ämneskunniga lärare som är duktiga på att skapa engagemang. Gymnasieåren hos oss ska ge dig en så bra grund som möjligt inför framtiden.

Södermalm

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Hörselteknisk utrustning Hörselteknisk utrustning

P A Fogelströms gymnasium startades 2017 för att möta den ökade efterfrågan på högskoleförberedande gymnasieutbildningar i innerstaden.

Våra program

• Naturvetenskapligt program
  • Ekonomiprogram

Vår pedagogik

Steget från gymnasiet till högskola och universitet upplevs ofta som stort. Efter intervjuer med drygt 20 institutioner på högskolor och universitet, har vi skapat en modell för att underlätta elevernas övergång till högre studier.

På P A Fogelströms gymnasium har vi en stark personaluppsättning med mycket erfarenhet i bagaget. Vi har rutinerade och ämneskompetenta pedagoger som genomgående strävar efter ett kunskaps- och vetenskapsorienterat förhållningssätt i sin undervisning. De hjälper dig att tänka och resonera på ett välgrundat och självständigt sätt.

Pedagoger och elevhälsan samarbetar

Pedagogerna och elevhälsan har ett nära samarbete och god insyn i varandras verksamhet. Hela kollegiet träffas varje vecka för att diskutera situationen i klasserna och hur det går för våra elever.

Dessutom har vi ett engagerat och meriterat elevhälsoteam som stöttar dig längs studievägen och ger dig de verktyg som krävs för att du ska kunna ta hand om dig själv, både fysiskt och psykiskt.

Det är här det börjar

Efter att ha tagit studenten hos oss kommer du att vara en starkare och säkrare person som är väl förberedd för framtiden. Det är här det börjar, helt enkelt.