Tjej som sitter och pluggar

Kärrtorps gymnasium

Karlsövägen 9-15

Vår profil är mänskliga rättigheter. Vi arbetar mycket med trygghet och trivsel, kontakter med samhället utanför skolan och stöd för att lyckas. Lärarna är legitimerade och erfarna och all personal arbetar nära våra elever för att de ska lyckas.

Skarpnäck

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga

Om skolan

Kärrtorps gymnasium erbjuder utbildning med hög kvalitet och vi som arbetar här göra allt vi kan för att våra elever ska nå sina mål.

Yrkesskickliga och engagerade lärare inspirerar och utmanar så att alla våra elever ska nå goda studieresultat.

Trygghet, trivsel och arbetsro är viktigt och vi prioriterar goda relationer mellan ungdomar och vuxna.

Vår undervisning

• Lärarledda och välplanerade lektioner är stommen i lärandet på Kärrtorps gymnasium och vi stöttar på olika sätt våra elever i att fokusera på undervisningen.
  • Undervisningen på alla våra program är inriktad på att förbereda för fortsatta studier på högskola eller universitet.
  • Vårt mål är att alla våra elever ska tillägna sig kunskaper, erfarenheter och en tro på sin egen förmåga, och både vilja och kunna vara med och ta ansvar för sin egen och vår gemensamma framtid.

Studiebesök och externa samarbeten

På Kärrtorps gymnasium vill vi att våra elever ska komma i kontakt med samhället utanför skolan och vi gör studiebesök, bjuder in föreläsare och samarbetar med näringsliv, organisationer och universitet och högskolor i olika sammanhang.

Samarbetsskola till Amnesty International

Vi har ett globalt perspektiv och arbetar mycket med mänskliga rättigheter och alla människors lika värde. Vi är en av Amnesty Internationals samarbetsskolor.