Bromma gymnasium

Nyängsvägen 152–154

Bromma gymnasium är en av Stockholms äldre gymnasieskolor och har under åren genomgått många förändringar, från ett traditionellt läroverk till en modern gymnasieskola med kvalitativ utbildning som förbereder för framtiden.

Bromma

Uppgift saknas

Skolan ligger nära kommunikationer men ändå i ett lugnt område som ger trygghet och trivsel. På Bromma gymnasium möts du av behöriga och engagerade lärare som trivs med sitt arbete och som samarbetar i arbetslag kring klasserna och i kontakt med världen utanför skolan. Vi samarbetar med företag och högskolor, gör många studiebesök, bjuder in föreläsare och låter eleverna arbeta med projekt knutna till våra kontakter i Europa och övriga delar av världen. I samband med dessa projekt gör elever och lärare oftast studieresor till det aktuella landet och tar emot besökare därifrån. För oss är det viktigt att våra elever trivs på skolan och genom elevinflytande på uppnår vi en hög trivsel och gemenskap hos våra elever.

Bromma gymnasium har de senaste åren storsatsat på att låta så många elever som möjligt starta, driva och avveckla ett företag i samarbete med organisationen Ung Företagsamhet. Detta har resulterat i att skolan 2018 utsågs till Sveriges största UF-skola. Våra UF-företag har också fått många utmärkelser de senaste åren.

Bromma gymnasium erbjuder följande program:

• Naturvetenskapsprogrammet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Ekonomiprogrammet med inriktningarna ekonomi och juridik
  • Teknikprogrammet med inriktningarna teknikvetenskap och design- och produktutveckling. Designinriktningen har två olika profiler, teknisk design och flyg
  • Introduktionsprogrammet Språkintroduktion som är en gymnasieförberedande utbildning för elever med bristande kunskaper i svenska språket.

Genom våra nationella idrottsutbildningar inom basket och fotboll kan du som är idrottsintresserad fullfölja en högskoleförberedande utbildning och samtidigt få tid till din idrottssatsning. Vi samarbetar sedan många år tillbaka med Brommapojkarna och Alvik Basket. Alla program utom Teknikprogrammet kan kombineras med idrottsutbildningarna.

Se filmen Välkommen till Bromma gymnasium (Youtube)