Elev cyklar framför portal på skolgården

Lindeparkens gymnasiesärskola

Bredholmstorget 4

Du får en god grund för att du, efter gymnasiet, ska kunna börja arbeta eller studera vidare. Din personlighet utvecklas så att du ska kunna delta aktivt i samhället. Lindeparkens gymnasiesärskola är en särskild skola att växa i.

Gymnasiesärskola
Skärholmen

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen
  • Hörselteknisk utrustning Hörselteknisk utrustning
  • Kontrastmarkering Kontrastmarkering
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga

Under din tid på gymnasiet har du rätt till en bra utbildning, till stöd och inspiration till utveckling. Din utbildning är anpassad för dig och den finns nedskriven i din utvecklingsplan. Ditt lärande ska så mycket som möjligt vara knutet till verkliga situationer i livet. Det är varierat och baserat på upplevelser och social gemenskap. Din praktik (APL) gör du på arbetsplatser som skolan samverkar med.

Efter avslutad utbildning har du

• sökt och fått arbete eller annan aktivitet
  • goda kunskaper och förmågor för att bo på egen hand
  • förberett dig för en aktiv fritid
  • intresse för och förmåga att ta ansvar och att få inflytande.

Hälsa och kultur är dina profilämnen

Dina skoldagar innehåller aktiviteter för att du ska ha god hälsa och att du ska uppleva kultur i många former.

Du får i ditt skapande, utveckla dina förmågor och kunskaper. Att få uppleva kultur vidgar dina vyer, ger dig perspektiv och djupare förståelse. Det ger dig dessutom möjlighet att få visa dina känslor och tankar samt förmedla vad du vill och tycker.

Du får lära dig att se sambanden mellan dina levnadsvanor och din livsmiljö. Fysisk aktivitet gynnar också din inlärning. Du har rätt att må så bra som möjligt i skolan och i framtiden.

I ”Medverkande rörelser” deltar du på dina villkor. Du utövar rörelser som leder till rörelser som återvinner rörelser, där du kommunicerar med andra på andra språk än det talade. MR är den mänskliga rättigheten att medverka.

En elev har sagt: ”Här inne kan man inte göra fel. Skönt.”

Du får också pröva olika idrotter både under skoltid och efter. Det är IFAH - Idrottsföreningen för alla handikappade som arrangerar olika idrottsaktiviteter och skolturneringar. Bland annat får du pröva bordtennis och innebandy. Kanske blir du så ”biten” at du börjar träna regelbundet i föreningens ordinarie träningsgrupper.

Personalen

Personalen på Lindeparken är engagerad och har god erfarenhet.

Du ska känna dig trygg var du än befinner dig i skolan och vem du än möter. Du bemöts med respekt och du får den hjälp du behöver. Dina tankar, åsikter och känslor är viktiga.

Program på Lindeparkens gymnasiesärskola

Utbildningen på ett individuellt program stärker din självkänsla och din tro på vad du klarar av.

Ämnesområden

• Estetisk verksamhet – du arbetar med bild och form och musik
  • Hem- och konsumentkunskap – du lagar mat, bakar och gör inköp
  • Idrott och hälsa – du är både i idrottshall och mycket utomhus
  • Natur och miljö – du följer årstiderna och vad som händer i naturen
  • Individ och samhälle – du studerar för att förstå dig själv och samhället
  • Språk och kommunikation – du arbetar med bland annat dator

Omkring skolan

Skolan ligger i Skärholmens centrum inte långt från tunnelbana och bussar.

I Skärholmen finns

• natur
  • kultur
  • idrottshall
  • och många butiker.

Du kommer säkert att få besöka många av dessa platser och vara med om många roliga och lärorika aktiviteter.

I skolan

Lokalerna är ljusa och rymliga. Här finns

• gymnastiksal
  • musiksal
  • hantverkssal och
  • bildsalar
  • matsal

I cafeterian, Café Linde, serveras hälsosam fika. Det är elever som driver caféet.