Killar som arbetar i en verkstad

Refis - Rörentreprenörernas Friskola i Stockholm

Lövholmsvägen 2

Rörentreprenörernas Friskola i Stockholm är en skola för dig som vill bli VVS-montör! Vi är Sveriges enda branschägda VVS-skola. Hittills har ca 300 blivande VVS-montörer examinerats från REFIS.

Hägersten-Liljeholmen
Fristående

Skolan erbjuder VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS.

REFIS tar in 44 elever varje år och har i dag runt 130 elever och 15 medarbetare. Stämningen på skolan är trygg och familjär vilket uppskattas av både elever och lärare.

Lokaler av toppskick

REFIS ligger i lokaler med toppskick i Liljeholmen, centralt i Stockholm. Du tar dig enkelt hit med buss, tunnelbana och tvärbana. Lokalerna är välutrustade och bra anpassade för skolans verksamhet. Här finns:

• Verkstad med svetslokal
  • Teorisalar
  • Uppehållsrum
  • Fräscha omklädningsrum
  • Datasal med nya datorer

Bredvid skolan ligger Liljeholmshallen där undervisningen i Idrott & hälsa hålls.

Vänner på andra skolor

I byggnaden där skolan är belägen finns även andra gymnasieskolor och därför får du fler vänner än bara de i din klass och på skolan. Skolorna har en gemensam restaurang och ett café där eleverna träffas .

Lunch

Det är viktigt med bra lunch tycker REFIS och den får du som elev äta gratis i skolan.

Skola utan vinstintresse

REFIS har inget vinstintresse, utan eventuella vinster återinvesteras i skolan igen och går på sätt tillbaka till skolans elever.