Elever som arbetar med rör.

Refis – Rör- och Elentreprenörernas Friskola

Lövholmsvägen 2

Rör- och Elentreprenörernas Friskola i Stockholm är en skola för dig som vill bli VVS-montör eller elektriker! Vi är Sveriges enda branschägda VVS-skola. Refis ägs av Installatörsföretagen och har en nära koppling till både El- och VVS-branschen.

Hägersten-Älvsjö
Fristående

REFIS erbjuder idag två yrkesprogram

• VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS
  • El- och energiprogrammet med inriktning Elteknik.

REFIS tar in 44 elever på VVS-programmet och 20 elever på El- och energiprogrammet. Skolan har i dag cirka 150 elever och 17 medarbetare. Stämningen på REFIS är trygg och familjär vilket uppskattas av både elever och lärare.

Se vår film där bland annat elever berättar om hur det är att gå på REFIS.
REFIS (Youtube)

Lokaler av toppskick

REFIS ligger i lokaler med toppskick i Liljeholmen, centralt i Stockholm. Du tar dig enkelt hit med buss, tunnelbana och tvärbana. Lokalerna är välutrustade och bra anpassade för skolans verksamhet. Här finns:

• Verkstad med svetslokal
  • Teorisalar
  • Uppehållsrum
  • Fräscha omklädningsrum

Bredvid skolan ligger Liljeholmshallen där undervisningen i Idrott & hälsa hålls.

Vänner på andra skolor

I byggnaden där skolan är belägen finns även andra gymnasieskolor och därför får du fler vänner än bara de i din klass och på skolan. Skolorna har en gemensam restaurang och ett café där eleverna träffas .

Lunch

Det är viktigt med bra lunch tycker REFIS och den får du som elev äta gratis i skolan.

Skola utan vinstintresse

REFIS har inget vinstintresse, utan eventuella vinster återinvesteras i skolan igen och går på sätt tillbaka till skolans elever.