Uppehållsrum med sittgrupper och elevskåp längs väggarna.

Lycée Français Saint Louis

Essingestråket 24

Lycée Français Saint Louis är en godkänd internationell skola. Skolan etablerades år 1959 och har cirka 680 elever, från CP till Terminale. Eleverna, från 6 till 18 år, följer den franska läroplanen, som i skolor i Frankrike.

Kungsholmen
Privat

• Ledarhund och assistanshund välkommen Ledarhund och assistanshund välkommen

Internationellt nätverk

I och med sitt avtal med l’Agence pour l’Enseignement Français à l’Étranger, (AEFE), ingår Lycée Français Saint Louis i Stockholm i ett nätverk med 496 liknande skolor i 137 olika länder runt om i världen. På AEFE:s skolor utbildas mer än 355 000 elever, varav 40% är franska och 60% kommer från andra länder.

Examina

På Lycée Français Saint Louis förbereds ”Le Diplôme National du Brevet” under sista året på högstadiet och ”Le Baccalauréat” under sista året på gymnasiet. Möjlighet ges även till Option internationale de baccalauréat (OIB) med svensk inriktning, vilket leder till godkänt examensbevis. Elever som talar mycket god svenska (B2) kan också studera till en svensk gymnasieexamen och erhålla ett svenskt slutbetyg.

Lärare

Undervisningen utförs av utsända, diplomerade lärare från Frankrike, samt av lokalanställda kvalificerade franska eller svenska lärare.

Undervisning i svenska

Alla elever undervisas i svenska från och med första klass och svenskundervisningen fortsätter i grundskolan och på gymnasiet, då den är valfri. Svenskundervisningen ger eleverna möjligheten att gå över till det lokala undervisningssystemet eller vidareutbilda sig i Sverige efter skolans slut.