Skolans byggnad

Kungsholmens gymnasium/Stockholms musikgymnasium

Hantverkargatan 67

Vi erbjuder utbildningar med internationell och musikalisk prägel. Vi jobbar efter ledorden "bildning för aktiv påverkan i en globaliserad värld". Med det menar vi att du ska få förutsättningar att påverka i frågor som du tycker är viktiga.

Kungsholmen

Kungsholmens gymnasium/Stockholms Musikgymnasium är en populär gymnasieskola i centrala Stockholm, nära Fridhemsplan. Skolan har cirka 1280 elever och har en unik mix av utbildningar som alla, på olika sätt bidrar till det som är vår skolas själ och som utgör en av våra viktiga framgångsfaktorer.

Hos oss kan du läsa:

• Naturvetenskapsprogrammet på svenska eller engelska

• Samhällsvetenskapsprogrammet på svenska eller engelska

• Ekonomiprogrammet på engelska

• Humanistiska programmet på svenska

• Naturvetenskapsprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammet med körsångsprofil

• Språkintroduktion

Skolan erbjuder en spännande miljö med sina tre sektioner; den svenska sektionen, körsektionen och den internationella sektionen som samverkar med varandra till en helhet. Våra elever är studiemotiverade och får möjlighet att utveckla sin fulla potential med stöd av vår professionella lärarkår. Skolan präglas av mångfald och tolerans och trivseln och tryggheten är hög. Vi har en mycket aktiv elevkår med ett rikt idrotts- och föreningsliv.

Om skolan

Kungsholmens gymnasium/Stockholms Musikgymnasium är en skola präglad av mångfald och tolerans. Vår ambition är att utveckla elevernas kunskaper och främja deras beredskap att möta framtida utmaningar.

Vi vill att eleverna ska kunna ta ansvar för och påverka den framtida samhällsutvecklingen i ett hållbart globalt perspektiv.

Dessutom erbjuder skolan en spännande miljö med sin musik, den internationella sektionen samt skolans rika idrotts- och föreningsliv.