Skolans byggnad

Internationella kunskapsgymnasiet

Buteljgatan 4

Internationella Kunskapsgymnasiet ligger vackert vid kajen i Liljeholmen i Stockholm. Skolan har två arbetsspråk, svenska och engelska. Den internationella profilen innebär bland annat elevresor och projekt med internationell prägel.

Hägersten-Liljeholmen
Fristående

Om skolan

Internationella Kunskapsgymnasiet erbjuder dig en skola med god stämning där det är högt i tak och en gemenskap där vi alla brinner för eleverna. Vi drivs av utveckling, har höga förväntningar, ser kraften i varje individ och når längre tillsammans.

Hos oss finns kunskapsfokus och en pedagogisk modell där eleverna får träna på ledarskapsförmågor. Programmen som erbjuds är:

• SA
  • HU
  • TE
  • NA

Skolan har idag cirka 270 elever och startade år 2007.

Mål och arbetssätt

• Vårt mål är att alla elever ska nå lite längre än de själva tror är möjligt. Vi utmanar och coachar dem för att de ska klara av att nå sina mål och framtida studier, men också för att lyckas i framtiden. Därför får de också träna på att leda sig själva och andra.
  • Vår utgångspunkt är att varje elev är unik och utvecklas individuellt. Därför har vi en pedagogik med tydliga mål, tät läraruppföljning och möjlighet för varje elev att påverka sina studier. I det här arbetet krävs duktiga och engagerade pedagoger och medarbetare, men också ett bra ledarskap.
  • Öppenheten mellan lärare är stor och vi har ett gemensamt ansvar för att alla elever ska lyckas. Vi arbetar fokuserat med närheten till eleverna. Förutom att vara ämneslärare har man också rollen som studiecoach för en grupp elever. Fokus för studiecoachningen är ledarskap på individ-, grupp- och samhällsnivå, detta arbetar vi också med inom kurserna.

Kunskapsskolan i Sverige

• Vi ingår i Kunskapsskolan i Sverige som driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.
  • Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.
  • De första skolorna startades år 2000.
  • Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna.
  • Företags- och vuxenutbildningen startades år 2016.