Globala gymnasiets huvudentré

Globala gymnasiet

Hornsgatan 93

Globala gymnasiet är en plats för dig som vill förstå, förändra och förbättra världen. Här är engagemanget för hållbarhet och rättvisefrågor stort – hos elever såväl som personal.

Södermalm

• Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga

På Globala gymnasiet får du arbeta med hållbarhetsfrågor tillsammans med olika organisationer, universitet, högskola och näringsliv. Du arbetar utifrån FN:s klimatmål, ofta i form av tvärvetenskapliga projekt tillsammans med andra program och årskurser.

Många av lärarna på Globala gymnasiet forskar och tar med sig de senaste upptäckterna in i undervisningen. Du kan också bli en del av vår mycket aktiva elevkår och engagera dig i några av de många föreningarna.

Tillsammans jobbar vi för att påverka världen ur ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt perspektiv ­­– för en hållbar framtid på global och lokal nivå. Alla våra program är profilerade mot hållbar utveckling och omfattas av ett tvärvetenskapligt arbetssätt i projekt.

Våra program

Vi har fyra nationella program och en samhällsvetenskaplig spetsutbildning med riksintag som förbereder för vidare studier på högskola eller universitet.

• Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi (nytt höstterminen 2018)
  • Estetiska programmet inriktning estetik och media
  • Naturvetenskapliga programmet inriktning naturvetenskap och samhälle eller naturvetenskap (nytt för 2019)
  • Samhällsvetenskapliga programmet inriktning samhälle
  • Språkintroduktion för nyanlända ungdomar som utbildar för vidare gymnasie- eller vuxenstudier.