Anna Whitlocks gymnasium

Hantverkargatan 29

Anna Whitlocks gymnasium är Stockholms nya läroverk, störst och mitt i stan. I nyrenoverade undervisningslokaler undersöker våra lärare och elever hur vi utformar ett framtida hållbart samhälle, med hjälp av vetenskap, estetik och digital teknik.

Kungsholmen

• Kontrastmarkering Kontrastmarkering

Om skolan

Vi slog upp portarna till Anna Whitlocks gymnasium i augusti 2018 då vi välkomnade vår första årskull elever. Hösten 2019 tog vi emot vår andra årskull och läsåret 2020/21 kommer vi vara fulltaliga och ha cirka 2400 elever. Då är vi också Stockholms största gymnasieskola. Skolan ligger på centrala Kungsholmen, ett stenkast från Stadshuset. Huset är ett tidigare ämbetshus och fram tills 2015 låg Länsstyrelsen här. Sedan dess har huset totalrenoverats och gjorts om för att passa undervisningsverksamhet. Förutom moderna lärosalar, grupprum, arbetsrum, skolrestaurang och skolbibliotek så ryms också ateljéer med utsikt över hela innerstaden, mysiga studiemiljöer, ett elevcafé, en poddstudio, ett icke-binärt omklädningsrum, en verkstad, en fotostudio och ett hydroponiskt odlingslabb. Och mer ska det bli – i takt med att skolan växer och utvecklas är vår ambition att alla goda idéer ska kunna tillgodoses i huset.

Undervisningen

Vi står inför samma utmaningar som Anna Whitlock gjorde för länge sedan när hon startade sin skola. Precis som hon tror vi att bildning och utbildning är nödvändigt både för individen och samhällsutvecklingen. Vår tids stora frågor, som de uttrycks i de globala målen, finns därför med i verksamheten vid Anna Whitlocks gymnasium. I vårt arbete följer vi en vision om hur vi kan väva in bildning, innovation, design och life science i utbildningen. Vi tror att dessa moment bäst förbereder elever för framtida utmaningar som vi idag inte kan förutse. Centralt är även våra samarbeten med högskolor, universitet, organisationer och andra företag. I dessa samarbeten kan vi förverkliga skolans identitet och profiler och ge eleverna de bästa förutsättningarna för en hållbar utveckling.

Våra program

Vår utbildning är fördelad på 5 högskoleförberedande program och 11 inriktningar. Här finns något för nästan alla som vill gå ett högskoleförberedande program på gymnasiet. Vi har ekonomiprogrammet, estetiska programmet, naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och teknikprogrammet. Du kan läsa mer om våra program och deras inriktningar på vår hemsida. Till hösten 2020 startar vi också en grupp inom introduktionsprogrammet -IMA med specialpedagogisk profil.