Skolbyggnad

Anna Whitlocks gymnasium

Hantverkargatan 29

Vi är Stockholm stads största gymnasieskola med cirka 2200 elever. Vi är en varm, kreativ och modig skola och erbjuder fem högskoleförberedande program och elva inriktningar.

Kungsholmen

Tillgänglighet

• Kontrastmarkering Kontrastmarkering

Våra utbildningar

• Ekonomiprogrammet - två inriktningar: ekonomi och juridik
  • Estetiska programmet - inriktning bild- och formgivning, profil design
  • Naturvetenskapsprogrammet - inriktning naturvetenskap, inriktning naturvetenskap med profil Life Science, inriktning naturvetenskap med särskild variant design.
  • Samhällsvetenskapsprogrammet - inriktning beteendevetenskap, inriktning samhällsvetenskap, inriktning samhällsvetenskap med profil Life Science, särskild variant design.
  • Teknikprogrammet - inriktning design- och produktutveckling
  • Introduktionsprogrammet

Våra utbildningar

Vår vision

En student från Anna Whitlocks gymnasium ska lämna skolan med bildning och handlingskompetens för hållbar utveckling. Våra ledord är bildning och innovation för en hållbar framtid.

Undervisningen

Det pedagogiska arbetet på Anna Whitlocks gymnasium vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Som elev undervisas du av erfarna och kompetenta lärare.

Din arbetsvecka består av längre sammanhållna arbetspass, där varje kurs i normalfallet har ett pass i veckan. Det möjliggör andra arbetssätt och minskar fragmentiseringen av tid och innehåll för dig och dina studiekamrater.

Om skolan

I augusti 2018 öppnade Anna Whitlocks gymnasium, en skola för bildning och innovation. I nya undervisningslokaler, några hundra meter från Stadshuset, undersöker nu våra lärare och elever hur vi utformar ett framtida hållbart samhälle, med hjälp av vetenskap, estetik och digital teknik.

Samarbeten

Centralt är även våra samarbeten med högskolor, universitet, organisationer och andra företag. I dessa samarbeten kan vi förverkliga skolans identitet och profiler och ge eleverna de bästa förutsättningarna för en hållbar utveckling. Några av våra samarbetspartners är Stockholm universitet, KTH, Konstfack och Nobel Prize Museum.